קציצות טופו ועדשים ירוקות
קציצות טופו ועדשים ירוקות
רכיבים:
2 כוסות עדשים ירוקות שנשרה השרייה של לילה (ללא בישול!!!)
300 גרם טופו קדיתא (הכי טעים לי)
בצל גדול מטוגן בכף שמן + 2 גזרים (אם יש צורך נוסיף מים במקום עוד שמן)
2 כפיות מלח
הכל נכנס למעבד מזון/בלנדר וטוחנים למרקם חלק.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מסדרים את הקציצות על נייר אפייה ומכניסים לתנור לחצי שעה (אין צורך בשמן כלל) אחרי חצי שעה הופכים את הקציצות ומשאירים 10 דקות נוספות.
מכינים רוטב טעים ומכניסים קציצות לבישול וספיגת טעמים נוספים של הרוטב, יוצא מעדן!!!!
בתמונה הקציצות ברוטב עגבניות מושלם.
את הקציצות שנשארו ולא הכנסנו לרוטב מקפיאים עם הפרדת נייר אפייה בין שכבה לשכבה וכשרוצים להכין ארוחה ברגע אז מכניסים לבישול ברוטב (לא חייבים להפשיר לפני אך אני ממליצה להעביר ערב לפני להפשרה הדרגתית במקרר)
בליווי מנת פחמימה ליד זו ארוחה בריאה ומקדמת בעלת ערך גליקמי נמוך וממש מומלצת לירידה במשקל.
לי יצאו 62 קציצות, כל יחידה 30 קלוריות של חלבון.
לארוחת צהריים של 3 מנות חלבון זה עד 8 קציצות!!! מלא!!! כששבעים עוצרים ולא חייבים לסיים הכל, חשוב לאכול עם הקשבה לגוף .
כדי שהקציצות ישמרו על צורתן היפה מומלץ לחכות שיתקררו לאחר האפייה ולני שמכניסים לרוטב.
אפשר גם להשאיר כך ולהוסיף רוטב מעל בהגשה.
